Diversificatie met focus op klantenservice

Doorheen de bedrijfsgeschiedenis van 40 jaar+ evolueerde Control & Protection tot een veelzijdige onderneming die bestaat uit drie divisies: Automation Solutions (industriële automatisering), Electrical Test Solutions (elektrische meet- en testtoestellen) en Fire Protection Solutions (passieve brandbeveiliging). Elke divisie richt zich op een specifieke markt met eigen producten en extra diensten. Voor iedere divisie hebben we gespecialiseerde technische adviseurs in huis die garant staan voor productadvies op maat. Elke divisie levert via een uitmuntende klantenservice een maximale toegevoegde waarde aan zijn klanten.

DJI_0036

Sinds 1976

Control & Protection werd in 1976 opgericht. Het bedrijf richtte zich de eerste jaren op de verkoop van elektrisch schakelmateriaal en beveiligingsapparaten voor hoogspanningssystemen en –netwerken. Met de opkomst van de PLC begin jaren ’80 richtte Control & Protection zich op industriële automatisering. 

Midden jaren ’80 volgde een verdere diversificatie, waarbij de groep zich bijkomend richtte op brandbeveiligingsproducten voor de nucleaire sector en de staalindustrie. In dezelfde periode werden ook test- en meetapparatuur toegevoegd aan het gamma.

Structureren in drie divisies

Om de verschillende activiteiten te structureren, werkt Control & Protection met drie divisies. Elke divisie heeft eigen technische adviseurs die zich diepgaand specialiseren in het hun specifieke marktsegment. Wanneer mogelijk werken de divisies nauw samen. Elke divisie krijgt de vereiste ondersteuning voor administratie, helpdesk en leveringen.

kantoren

Actief in heel de Benelux en Frankrijk

Met een centrale ligging in Antwerpen richt Control & Protection zich op Benelux. Door de nabijheid van de Antwerpse haven tellen we voor elk van de drie divisies talrijke kleine en zeer grote havenbedrijven in ons klantenbestand. Sinds 2013 zijn we via onze zusterbedrijf CP Solutions actief in Frankrijk.

Waarom Control & Protection?

Binnen onze drie marktgebieden bouwen wij langdurige relaties op met onze klanten. Dankzij onze expertise en jarenlange ervaring garanderen we onze klanten kwalitatieve en innovatieve oplossingen, waardoor zij een concurrentievoordeel behalen. 

Wij werken uitsluitend met producten, oplossingen en diensten die voldoen aan onze zeer hoge kwaliteitseisen. Wij werken uitsluitend met streng geselecteerde leveranciers. 

Met elke klant streven we naar een samenwerking op lange termijn, gebaseerd op maatwerk en onderling vertrouwen. 

We investeren fors in de opleiding en training van onze medewerkers zodat onze klanten kunnen vertrouwen op een hoogstaande dienstverlening.

NL FR EN